Een zogenaamd analysegesprek kan op twee verschillende manieren worden ingezet. In de eerste vorm zoek je duidelijkheid. In de tweede vorm wil je duidelijkheid toetsen.
De eerste vorm… van onduidelijkheid naar duidelijkheid…
Soms voel je dat er ergens iets schuurt. Misschien heb je al een vermoeden waar het over gaat of juist helemaal niet. Denk bijvoorbeeld aan een al dan niet bewuste behoefte aan verandering, een naderende gebeurtenis of verandering die jouw balans kan gaan verstoren en een keuze vraagt, een onbevredigend of ontevreden gevoel. Kortom; er schuurt iets. Mogelijke voorbodes van iets nieuws maar ook van uitval. Vandaar dat dit gesprek naadloos aansluit bij verzuimpreventie.
Als je dit herkent is er de behoefte, of zelfs noodzaak, om even stil te staan en biedt een analysegesprek uitkomst. Een pas op de plaats maken met een professionele gesprekspartner. Samen analyseren we of er überhaupt een vraag is, wat die vraag dan is en werpen we misschien al een blik vooruit op hoe je daar mee aan de slag zou kunnen gaan.
Dit gesprek heeft als doel en uitkomst dat je inzicht krijgt in de situatie waar jij je in bevindt. Bovendien kan er al een oplossingsrichting zichtbaar worden.
Voor het gesprek nemen we twee uur de tijd en na 1 à 2 weken is er een telefonische follow up.
Een analysegesprek kan ook een opmaat zijn voor een coachtraject bij mij of juist bij iemand anders als dit beter aansluit bij de coachvraag. Maar het kan ook zijn dat er heel andere zaken naar boven komen, denk aan ervaringen die je beter met een psycholoog kunt gaan bespreken.
De tweede vorm… van duidelijkheid naar nog meer duidelijkheid…
Deze tweede vorm is heel anders. Je hebt namelijk al een plan, een idee of een voornemen en dit wil je eens grondig tegen het licht houden. Je vraagt mij in de rol van een kritische meedenker die vragen stelt vanuit een grote nieuwsgierigheid, opmerkzaamheid, oog voor detail en met een neus voor inconsequenties.
Neem gerust contact op voor meer informatie en tarieven.