Als coach richt ik mij op het (verder) ontwikkelen en versterken van persoonlijk leiderschap. Dit wil zeggen zelf verantwoordelijkheid voelen, nemen en dragen voor het eigen handelen. Op deze manier neem je leiding over je eigen leven, bepaal je zelf je koers en creëer je duidelijkheid voor jezelf en anderen. Persoonlijk leiderschap is zowel een vaardigheid als een basishouding, een coachtraject richt zich dan ook op beide dimensies. Daarbij is werken aan persoonlijk leiderschap een uitstekende basis voor de aanpak van bijna elke coachvraag.

Dus als jij:
– ervaart dat je meer reageert op wat je overkomt dan dat je zelf richting bepaalt;
– daarbij onmacht ervaart;
– gebrek hebt aan zicht op een oplossing of geen persoonlijke mogelijkheden voelt om een oplossing naderbij te brengen;
– de dringende behoefte voelt om het heft in eigen hand te nemen door eerlijk te onderzoeken wat jij zelf, en niet de ander, kunt doen om uit deze impasse te komen;
– wil versterken wat goed gaat;
– nieuwe paden wil ontdekken én bewandelen;
– en in gesprek wil met een professionele gesprekspartner…

… dan ben je bij mij aan het goede adres.

Elk coachtraject start met jouw persoonlijke coachvraag die wij voor aanvang van het traject samen zo helder mogelijk formuleren. Vervolgens gaan we aan de slag met deze vraag. Daarbij wisselen we stilstand, reflectie en analyse af met beweging en experimenteren. Dit doen we met behulp van verschillende werkvormen en modellen.

Tegelijkertijd richt ik mij tijdens de sessies op het aanzetten tot en ontwikkelen van jouw reflectievaardigheden. Dit gaat onder andere middels verslaglegging zodat je ook tussen de sessies werkt aan jouw persoonlijk leiderschap.

Mijn werkwijze kenmerkt zich onder andere door:
– goed en onbevooroordeeld luisteren, dat is immers de basisvoorwaarde om de eigenheid van de ander te leren kennen en om deze eigenheid te respecteren;
– vanuit betrokkenheid scherpe vragen durven stellen, op deze manier wordt vruchtbare zelfreflectie bij de ander op gang gebracht;
– vriendelijke duidelijkheid in feedback zodat deze zelfreflectie verder kan groeien tot een permanente en daarmee duurzame eigen verantwoordelijkheid.

Het is uiteindelijk eerlijke zelfreflectie die leidt tot het ontdekken van zere plekken en/ of vastgeroeste patronen in het eigen denken, voelen en handelen. Bovendien vormen continue zelfreflectie en verantwoordelijkheid nemen de basis voor een gezonde manier van leiding geven aan jezelf en anderen. Zelfreflectie en zelfsturing gaan hand in hand en vormen het fundament voor jouw persoonlijk leiderschap. En niet te vergeten, zo doende komen ook de antwoorden op jouw coachvraag, als vanzelf, aan bod.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of informatie over trajecten en tarieven.